Četrtek, 27. maj 2021

Dobrodošli spet v gledališču!

Vstopnice že v predprodaji

Od ponedeljka, 14. junija, do nedelje, 27. junija, se bodo na mariborskih festivalskih prizoriščih zvrstile številne vrhunske gledališke predstave slovenskih in tujih producentov, dogodki v spremljevalnem programu, glasbeni koncerti, strokovna srečanja, sprehodi ter uvodna sklopa, posvečena razvoju mladih občinstev in usposabljanju strokovnih delavcev.
V času, ko slovenska in evropska gledališča ponovno odpirajo vrata za obiskovalce, smo pripravili osrednji slovenski gledališki festival, ki bo občinstvu predstavil vznemirljive dosežke slovenske in tuje gledališke produkcije.

Slavnostno odprtje festivala bo v petek, 18. junija 2021, ob 20. uri v Veliki dvorani SNG Maribor pospremila gledališka predstava Nomad v režiji in koreografiji mednarodno uveljavljenega in nagrajevanega gledališkega ustvarjalca Sidija Larbija Cherkaouija in gledališke skupine Eastman (BE).
 
Osrednji del festivala ostaja tekmovalni program po izboru Roka Bozovičarja, o podelitvi festivalskih nagrad bo odločala petčlanska mednarodna strokovna žirija. Kljub negotovim časom smo ohranili mednarodno razsežnost, gostimo osem tujih predstav in številne goste iz tujine, vključno s slovitim Berliner Ensemble in že omenjeno skupino Eastman. Tudi v spremljevalnem programu se bo zvrstilo osem gledaliških predstav, pripravljamo več okroglih miz in panelnih diskusij z mednarodno udeležbo, čaka nas niz zanimivih glasbenih dogodkov. Festival se pričenja z vsebinami, ki so posvečene razvoju mladih občinstev in usposabljanju strokovnih delavcev, poglabljamo že tradicionalno povezavo s slovensko gledališko akademijo. Strokovni program pripravljamo v sodelovanju s številnimi partnerji in soorganizatorji. 

S predprodajo vstopnic smo začeli v ponedeljek, 24. maja 2021, po nižji ceni bodo na voljo do 7. junija 2021, ko se prične redna prodaja. Na voljo so naslednje ugodnosti:

  • 20 % popusta pri nakupu 4 ali več vstopnic za 4 različne predstave,
  • 25 % popusta pri nakupu 6 ali več vstopnic za najmanj 6 različnih predstav,
  • 30 % popusta pri nakupu 8 ali več vstopnic za najmanj 8 različnih predstav.

Ob nakupu 4 ali več vstopnic prejmete dve vstopnici za ogled zaključne prireditve, pri nakupu 8 ali več vstopnic pa letošnji programski katalog.

Pravočasno si zagotovite svoje sedeže.

Dobrodošli spet v gledališču!

Dobrodošli spet v gledališču! <em>Foto: Boštjan Lah</em>
Foto: Boštjan Lah