Varno in sproščeno na Festivalu Borštnikovo srečanje!

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

veseli smo, da se po premoru ponovno vračate v gledališče in da vam lahko zaželimo dobrodošlico na 56. Festivalu Borštnikovo srečanje. Pripravili smo vse potrebno, da boste lahko varno in sproščeno uživali v letošnjem festivalskem programu. Trudimo se za zdravje vseh: obiskovalcev, ustvarjalcev in delavcev v zaodrju, zato skupaj upoštevajmo osnovna načela varovanja zdravja, s katerimi smo se v preteklem letu vsi že krepko zbližali.

VSTOPNICE S KAVČA
Priporočamo, da vstopnice, tudi zaradi močno zmanjšanega števila, kupite varno preko spleta ali mobilne aplikacije 56. FBS. Na voljo bodo tudi pri blagajni SNG Maribor. Rezervirane vstopnice prevzemite najkasneje do 30 minut pred začetkom predstave zaradi podaljšanih protokolov vstopanja v dvorane.

VSTOP NA PRIZORIŠČA
Prosimo, pridite v gledališče nekoliko prej kot običajno, tako se bomo laže izognili čakanju v vrstah in gneči. V dvorani zasedite sedež, ki ste ga izbrali pri nakupu vstopnice. Na prizoriščih, kjer sedeži niso označeni, vam bo pomagala in vas usmerjala festivalska hostesna služba.

BREZ MASK NE GRE
Na festivalskih prizoriščih (v SNG Maribor, Vetrinjskem dvoru, Narodnem domu, Sodnem stolpu in Lutkovnem gledališču Maribor) je potrebno pravilno nositi zaščito za usta in nos (obrazno masko), in to ne glede na razdaljo med ljudmi. Če svoje zaščitne maske nimate s seboj, zanjo zaprosite na festivalski info točki v preddverju SNG Maribor ali pri festivalskem osebju pred vstopom na prizorišče, mask je dovolj.

OHRANJANJE MEDOSEBNE RAZDALJE
Število razpoložljivih sedežev smo zaradi zagotavljanja ustrezne medosebne razdalje morali zmanjšati na približno tretjino običajne kapacitete festivalskih prizorišč. Na stičnih sedežih lahko sedijo osebe, ki živijo v istem gospodinjstvu (največ šest oseb!). Medosebno razdaljo ohranjajte ves čas gibanja na festivalskih prizoriščih, tudi pri vstopanju, izstopanju in v odmorih. 
Prosimo, bodite tudi v gledališču pozorni na higieno kašlja – uporabite robec, rokav, obrnite se stran od ljudi.

PREZRAČEVANJENOTRANJIH PROSTOROV
Dvorane in druga festivalska prizorišča zračimo redno in večkrat na dan, nazadnje tik pred vašim vstopom v dvorano, med odmori in po zaključku dogodka. 

HIGIENA PROSTOROV IN OPREME
Pri vhodu in v sanitarnih prostorih so na voljo higienski razpršilci za dezinfekcijo rok, uporabljajte jih. Prostore in vse notranje površine redno čistimo in razkužujemo s priporočenimi dezinfekcijskimi sredstvi in čistili.
Če dogodek vključuje uporabo pripomočkov (denimo slušalk), vas prosimo, da si pred in po uporabi razkužite roke, pripomočke pa nato odložite na označeno mesto, da jih lahko pred naslednjo uporabo ustrezno očistimo in razkužimo. 

(NE)UPORABA GARDEROB
Garderobe bodo na voljo tudi v času festivala, vendar vas prosimo, da jih uporabljate le v nujnih primerih. Vrhnja oblačila lahko vzamete s seboj v dvorano in jih odložite na nezasedene sosednje sedeže. Tako se boste izognili nepotrebnemu stiku. Večje torbe, vrečke in nahrbtnike shranite v garderobi za obiskovalce in pri tem upoštevajte medosebno razdaljo.

PREVIDNOST NI ODVEČ
Zdravje je na prvem mestu. Če se počutite slabo in/ali imate simptome prehlada ali viroze, ostanite doma. Pridite le povsem zdravi in brez bolezenskih znakov, ki se povezujejo s covid-19.

Pravila obiskovanja festivala se lahko na podlagi usmeritev in zahtev pristojnih državnih organov kadarkoli spremenijo. Na spletni strani in v mobilni aplikaciji jih redno posodabljamo in o njih obveščamo preko družbenih medijev in novičnikov.