Delavnica je namenjena krepitvi občutka za lepoto v vsakdanjih situacijah in srečanjih. Temelji na mentorjevih popotnih in fotografskih izkušnjah ter na delu nizozemske gledališke režiserke Lotte van den Berg z naslovom Gerucht (Govorica). Udeleženci bodo sami izbrali in posamično obiskali javni prostor v Mariboru. Prepustili se bodo opazovanju, predvsem pa spremljanju občutkov, ki jih to doživetje v njih sproža. Iz opažanj, ugotovitev, spominov, vtisov, podob, pogovorov z neznanci bo vsak
oblikoval (do) petminutno predstavitev v povsem svobodnem izrazu: pripoved, ples, pantomima, razstava najdenih predmetov, branje, pogovor z ljudmi z ulice, mešani žanri itd. Predstavitve, ki se ne bodo vadile in vnaprej uredile v zaporedje prikazovanja, niso namenjene uprizoritvenemu vrednotenju celotnega obiska, temveč skušajo odkriti en sam ključni trenutek izkušnje mesta, droben fragment, ki ostane za vedno.
Udeleženci prejmejo uvodna navodila po ogledu predstave v torek, 15. junija. Individualnim doživetjem mesta pa sta namenjena dva termina Prebujanja, in sicer v torek, 15. junija, in v sredo, 16. junija, ob 10.00. V torek se udeleženci sprehodijo naokoli in raziskujejo, v sredo pa (ponovno) obiščejo eno izbrano lokacijo.
Piškotki (angleško cookies) so kratke tekstovne datoteke, ki se lahko razpošiljajo in shranijo na vašem računalniku, pametnem telefonu ali kateri koli drugi napravi, ki dostopa do spletnih strani po internetu. Piškotke lahko uporabimo pri zbiranju informacij o načinu, kako uporabljate neko spletno stran, in posledično pri prilagajanju vsebin spletne strani ob vašem naslednjem obisku, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. V piškotku je običajno zaporedje črk in številk, ki
se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče neko spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega. Več informacij o piškotkih lahko najdete na spletni strani www.aboutcookies.org, kjer so tudi navodila, kako jih pobrišete.
Vrste piškotkov
Nujno potrebni piškotki
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotkov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, varnost ...).
Izkustveni piškotki
Tovrstni piškotki zbirajo podatke o tem, kaj uporabniki delajo na spletni strani, z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, po katerih bi lahko identificirali uporabnika.
Funkcionalni piškotki
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo ...) ter zagotavlja napredne, uporabniku prilagojene funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani.
Piškotki za usmerjanje
Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb (npr. oglaševalska in družabna omrežja), na primer gumba "Všečkaj" in "Deli z ostalimi". Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe.
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej spletni strani
Ime piškotka
Avtor
Opis
borstnikovo_frontend
Festival Borštnikovo srečanje
Sejni piškotek, ki spremlja vašo dejavnost na spletni strani – brez tega piškotka bi vas vsaka podstran obravnavala kot novega obiskovalca. Nujen je za normalno delovanje spletne trgovine.
bcms_cookie_accepted
bcms_cookie_declined
Festival Borštnikovo srečanje
Ta piškotka beležita vašo izbiro glede uporabe piškotkov na naši spletni strani.
Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete – za več informacij obiščite spletno stran www.aboutcookies.org. Vašo odločitev glede uporabe piškotkov na tej spletni strani vedno lahko spremenite s klikom na povezavo Piškotki.